anglèscatalàespanyolfrancès
Masia Esperança
Castellserà - Urgell (lleida)
 Tel. 973 40 20 45
info@masiaesperanca.com

Ruta pobles medievals

Verdú, Maldà i Guimerà; Ruta dels Pobles Medievals

La forta tradició medieval de la comarca es fa palesa, sobretot, en els petits poblets, com ara Verdú, Maldà o Guimerà. Cadascuna d’aquestes poblacions ofereixen al visitant l’oportunitat de combinar cultura i tradicions, amb paisatges i agradables passejades.

  • Verdú: Es tracta del poble de la ceràmica per excel·lència; declarat zona d’interès artesanal per la Generalitat de Catalunya. L’Església Parroquial de Santa Maria (segle XIII), l’Ermita de Sant Miquel (segle XV) o el Castell d’estil romànic són altres elements d’interès cultural.  D’altra banda el Museu de Joguines i Autòmats és l’encant per als més petits (i per als no tan petits).
  • Maldà: A Maldà cada racó està ple d’història. Antigament, al segle XII, el poble estava completament emmurallat i, actualment, criden l’atenció les pedres que conformen les restes del castell, les de l’església de Sant Pere i, també, les del Temple de Santa Maria. Ambient medieval amb una increïble panoràmica sobre el paisatge de la zona.
  • Guimerà: Es tracta d’una vila medieval amb una fisonomia única: un laberint de carrers pugen fins a l’església i el castell, i creen un original joc de formes arquitectòniques que atrau als visitants. El poble va ser declarat conjunt històric – artístic l’any 1975.

 


Montiline 14 , SL - LLicència 1434